HİKAYEMİZ
Kahta Değişim Meclisi Derneği, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde alternatif bir platform yaratılması amacıyla kurucusu Serdar Aşuk tarafından, 2022 yılının yaz aylarında gerçekleşen gençlik buluşmaları ile filizlenmeye başlar. İlerleyen zamanlarda tanıtım toplantıları düzenlemeye, bu toplantılarda vizyonunu ve misyonunu geliştirmeye; toplumun hemen her sosyal, ekonomik, kültürel kesiminden temsilciler yaratmaya başlar. 2022 Kasım ayları itibariyle de proje fikirlerini geliştirmek üzere çalışır. 2023 Ocak ayına gelindiğinde ise ön çalışmalarını tamamlayıp resmi bildirimde bulunarak hedeflerini gerçekleştirme kararı verir.
KADİM, projelerini tasarlarken daima modern, vizyonlu, geliştirici ve sürdürülebilir olması üzerine odaklanır. Kuruluş vizyonuna uygun olması adına da ilçedeki her bireye ulaşmayı hedefleyerek kendi tanıtımını yapar. Bu tanıtım sürecinde çok fazla bireye ulaşmayı başarır ve çok fazla dikkat çeker. Siyasi, ideolojik, dini ya da başka bir görüş odaklı olmayıp çoğulcu ve fikirler üstü bir oluşum gösterdiği için de derneğe olan ilgi artmayı sürdürür.
Dernek projelerini tasarlayıp tanıtım lansmanı ile üye çağırısında bulunmayı planladığı tarihlerde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremiyle karşı karşıya kalır ve üye alım işlemlerine bile başlayamaz. Depremden önce iletişim ağlarını oluşturduğu için hazırda bir kadrosu vardır ve hemen depremin ilk saatlerinde aktif olarak çalışma kararı verir. Mevcut ağıyla harekete geçerek depremde yiyecek, içecek, tekstik ürünleri dağıtımı; çocuklar ve yetişkinler için psikoterapi alanlarında aktif rol alır. Dağıtımlarında depremden en çok etkilenen ikinci il olan Adıyaman'da dağıtımlarla en az 150000 kişiye ulaşır ve 11 ili kapsayan deprem bölgesinin tamamında ilk çocuk dostu alanı kurup çadır kentte kalan çocuklara psikoterapi etkinlikleri, yetişkinler için acil psikolojik yardım ve fizyoterapi etkinliklerini yönetmeyi başarır. Bu süreçte hazırda herhangi bir kaynakla değil; dışarıdan gelen bağımsız yardım tırlarının koordinasyonu, kendi üyelerinin öz kaynakları ve sahada olmak isteyen yaklaşık 1000 gönüllüyü koordine ederek çalışır.
Depremde bölgeye gelen kurumsal STK'lar ile tanışarak kendi iç yapılanmasını geliştirmek üzere çalışır. Depremin ilk aylarının ardından kendi vizyon ve misyonuna uygun olarak yeni projeler geliştir ve çalışmalarına devam etme kararı alır.
Derneğimizin kabul ettiği vizyon, misyon ve politikalara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.